Általános szerződési feltételek

Üzemeltető:

Szent Mauríciusz Monostor
8427 Bakonybél, Szent Gellért tér 1.
Adószám: 18931556-2-19
Cégjegyzékszám: Pk. Ek. 90.003/1995/2.

Az Üzemeltető tárhely-szolgáltató:
Cégnév: MediaCenter Hungary Kft.
Postai cím: 6001 Kecskemét, Pf. 588.
Telefon: 76 / 506-618 | Fax: 76 / 575-024          
Cím: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6.     

Ügyfél: bármely elektronikus szolgáltatás igénybe vevője

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az üzemeltető Szent Mauríciusz Monostor és Ügyfelei jogait és kötelezettségeit tartalmazza, valamint az általános szerződési-, és vásárlási feltételeket. Jelen szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Az általános szerződési feltételek elfogadása

A www.bakonybel-monostor.hu honlapon (a továbbiakban: Webáruház) üzemeltetett Webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele az, hogy az Ügyfél elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket. A feltételek elfogadásának minősül, ha az Ügyfél a megrendelését elküldi.

A Webáruház semmilyen formában nem vállal felelősséget az Ügyfél által megadott hibás vagy hiányos adatokból eredő téves teljesítésért. A Webáruház, a regisztráció esetén a megadott személyes adatokat, e-mail címmel és jelszóval tárolja a későbbi azonosításhoz. Regisztráció nélküli vásárlás esetén csak a megrendelésben tárolja az adatokat. A helyes jelszóval belépve, az Ügyfél az adataihoz bármikor hozzáférhet, módosíthatja és törölheti azokat. Megrendelés esetén, a név, cím, telefon és e-mail mezőket minden esetben kötelezően ki kell tölteni, ezek hiányában a rendszer a rendelést nem tudja elfogadni. A már kiállított számlán található adatok utólag viszont már nem változtathatóak.

A Webáruház fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az Általános Szerződési Feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. az Általános Szerződési Feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a webáruház-szolgáltató a webáruház-szolgáltatást biztosítja. A webáruház az árváltozás jogát fenntartja, azzal, hogy a módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

Regisztráció

Webáruházban történő vásárláshoz és a megrendelt termékek kiszállításához, valamint a vásárlásról kiállított ÁFÁ-s számla elkészítéséhez egy lehetőség, hogy az Ügyfél a vásárlást megelőzően a Webáruház felhasználójaként regisztráljon, és a regisztráció során a hivatkozott tevékenységekhez szükséges adatokat megadja.

Amennyiben az ügyfél nem regisztrál, úgy is lehetősége van vásárolni. Ebben az esetben a személyes adatokat a megrendelés elküldésekor kell megadnia. Az adatai csak az adott megrendeléshez kötődnek, vagyis minden megrendeléskor újra meg kell adnia.

A regisztráció, a vásárlás és az ehhez, illetve a megrendeléshez kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes. Az adatok helyessége az Ügyfél által bármikor ellenőrizhető és módosítható jóváhagyás előtt.

A Webáruház a megadott adatok bizalmas tárolását, archiválását, és kezelését maga vállalja, azokat a fennálló jogviszony alapján harmadik félnek nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek, mely adatok átadásához az Ügyfél a megrendelés leadásával hozzájárul.

A regisztráció során a Webáruház a következő adatokat rögzíti az Ügyfélről: az Ügyfél felhasználói neve, jelszava (egyirányúan elkódolva) és elektronikus levelezési lakcíme, címe, elérhetőségi telefonszáma.

A megrendelt áruk kiszállítása érdekében a Webáruház a következő adatokat bocsátja a szállító rendelkezésére: átvevő neve (szállítási címből), cég neve (szállítási címből), a teljes szállítási cím, utánvét esetén a fizetendő összeg, megrendelő telefonszáma és egyéb elérhetősége.   

A Szolgáltató a regisztráció, ill. a vásárlás során kizárólag a rendeléshez és a rendelés teljesítéséhez, ezzel kapcsolatos eljáráshoz feltétlenül szükséges adatokat kéri el.

Az adatkezelésre a Webáruház Ügyfeleinek önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek.

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Info tv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást az Ügyfél az egyes adatkezelések tekintetében a Webáruház használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart.

A regisztráció törlését az Ügyfél a abmonostor@gmail.com elektronikus levélcímen kérheti. A törlés nem vonatkozik a jogszabály alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Szent Mauríciusz Monostor kijelenti, hogy regisztrált ügyfeleinek kéretlen (spam) levelet nem küld, az Ügyfelek kizárólag a regisztrációhoz és a rendeléshez feltétlenül szükséges leveleket kapnak. A Webáruház rendszeres időközönként - csak az arra feliratkozott felhasználók részére - hírlevelet küld az aktuális akciókról és egyéb, a webáruházzal kapcsolatos információkról. Az Ügyfeleknek lehetőségük van a hírlevelet lemondani, arról leiratkozni.

Megrendelés

Az oldalon található termék képek eltérhetnek a valóságban. 

Az Ügyfél a kosár funkcióra kattintva, bármikor megnézheti kosarának részletes tartalmát és annak aktuális értékét. Amennyiben az Ügyfél nem rendeli meg a kosárban lévő terméket, úgy regisztráció esetén bármikor visszatérhet és folytathatja a vásárlást. Ha nincs regisztrálva a böngésző bezárásakor a meg nem rendelt termékek törlődnek. Kosara tartalmát bármikor ellenőrizheti, módosíthatja, vagy megrendelheti.

Kosara tartalmának ellenőrzése után, megrendeléshez az alábbi adatok megadása szükséges:

  • Számlázási név,
  • Számlázási cím,
  • Szállítási név és cím. PostaPont esetén annak címe és neve.
  • Szállítással kapcsolatos kapcsolattartó e-mail címe és telefonszáma

A rendszer a szállítási költséget automatikusan hozzászámolja a rendelés összegéhez, attól függően, hogy az Ügyfél milyen szállítási módot választott. Ezt ellenőrizheti a "Fizetendő" összeg mellett. A megrendelés elküldéséhez rá kell kattintani a "Megrendelés" gombra.

Az Ügyfél a rendelés tényéről minden esetben írásos visszaigazolást kap a Webáruháztól.